promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
64 milliót nyert, pedig csak a kamera kedvéért vett egy kaparós sorsjegyet
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Könnyen lehet, hogy ez a férfi a világ legszerencsésebb embere.

A lottó mellett a kaparós sorsjegyek is nagyon népszerűek Magyarországon, hiszen sokak számára szinte egy izgalmas kis kalandot jelent, mikor lekaparja őket, és közben várja, hátha nyert esetleg egy akkora összeget, amitől megszűnhet az összes anyagi gondja. A legtöbben már annak is örülnek, ha a sorsjegy árát visszanyerik, de van, aki ennél jóval szerencsésebb – ráadásul a kamera előtt.

Az ausztrál Bill Morgant sokan a világ legszerencsésebb emberének nevezik, pedig nem mindig volt ez így. 1998 júniusában olyan súlyos szívrohama volt, hogy 14 perc 38 másodpercig megállt a szíve, de sikerült visszahozni őt az életbe. Ezek után 15 napig kómában volt, és már arról beszéltek az orvosok, hogy lassan le kéne őt venni a gépekről, amik életben tartják, de végül felébredt – már emiatt is szerencsés, de ami most következik, arra senki se számított.

A férfi mindig is szeretett lottózni, illetve a kaparós sorsjegyeket is imádta, mindig vett mindkettőből. Nem sokkal a felépülése után vásárolt is egy kaparós sorsjegyet, amivel a legnagyobb meglepetésére nyert egy vadiúj, 30 ezer ausztrál dollárt, vagyis mostani árfolyamon nagyjából 7,6 millió forintot érő Toyota Corollát. A helyi tévécsatorna el is ment készíteni vele egy riportot, és ekkor történt meg az igazi csoda.

Bill Morgan adott egy gyors interjút a tévéseknek, akik azt kérték tőle, hogy mutassa meg, hogyan nyerte meg a kocsit. A férfi fogta magát, a kamera kedvéért vett egy sorsjegyet, lekaparta, majd megrökönyödött arccal felkiáltott:

„Most nyertem 250 ezret! Nem viccelek!”

Először csak kinevették őt, de végül kiderült, hogy valóban elvitte a 250 ezer ausztrál dolláros főnyereményt, ami jelenleg körülbelül 64 millió forintot érne. Persze rögtön felhívta a párját, aki szintén alig hitte el a dolgot – ami érthető, hiszen a férfi előtte még kómában feküdt, aztán kétszer is elvitte a főnyereményt a kaparós sorsjeggyel.

Itt lehet megnézni a pillanatot, ahogy Bill Morgan megnyeri a 250 ezer ausztrál dolláros főnyereményt, majd azzal viccel, hogy megint szívrohamot fog kapni – a hangminőségért elnézést kérünk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás