promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét kötelező lesz a maszkviselés egy magyar városban
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Remélhetőleg még senki sem dobta el a szájmaszkot, mert még lehet szükség lesz rá.

A közelgő tél és a hidegebb idő sajnos jót tesz a koronavírus-járványnak. Már sok ország elkezdett szigorítani, de a kormány még nem hozott ilyen döntést.

Gulyás Gerhely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtökön tartott a Kormányinfón elmondta, hogy a koronavírus elleni védekezésben a legfontosabb az oltás, bárki hordhat maszkot, de egyelőre ilyen kötelező döntést a kormány nem hozott.

Vattay Gábor, ELTE járványügyi modellezéssel is foglalkozó tanszékvezetője elsőként a Népszavának beszélt arról, hogy akár áprilisig is elhúzódhat pandémia. A szakember szerint az is probléma, hogy gyengül az oltások hatása és sokan nem kérik a harmadik vakcinát.

Sok szakember úgy látja, hogy vissza kellene hozni a maszkviselést. Az elmúlt hetekben emelkedő fertőzöttségi adatok miatt Kazincbarcika város vezetése úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében október 25-től kötelezővé teszi a maszkviselést

  • a Polgármesteri Hivatalban,
  • a Barcika Holding cégcsoportnál,
  • a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben,
  • a Védőnői Szolgálatnál,
  • a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ valamennyi intézményének dolgozói és látogatói számára.

Ez alól kivételt jelentenek a gyermekek, az óvodai és bölcsődei dolgozók, mivel a maszkviselés a kicsik beszédfejlődését hátráltatja.

Az említett helyeken orvosi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kötelező viselni olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A kormány jelenleg még nem akar szigorítani, de mindig hozzáteszik, ha erre szükség van, akkor lépni fognak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás