promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik a nyárias felmelegedés, ezekben az országrészekben vasárnap már rövid ujjúra vetkőzhetünk
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szinte az egész országban zavartalan napsütésre számíthatunk a hét utolsó napján.

Az elmúlt hetekben barátságtalanabb arcát mutatta az időjárás, és bár a kora nyárias idő után az esős-borús, kifejezetten hűvös idő kissé szokatlan volt, a csapadékra már óriási szükség volt a földeken és a kertekben.

Az áztató esőnek köszönhetően az ország középső részének egyes területeit leszámítva jelentősen mérséklődött az aszályprobléma, és mintegy varázsütésre az időjárás úgy döntött, hogy itt az ideje visszatérnie a napsütésnek és az erősebb felmelegedésnek, amit már szombat délután tapasztalhattunk, hiszen egészen 23-24 fokig emelkedett a nappali maximum.

A vasárnap hajnali órákban ugyanakkor még érdemes alaposan felöltözni, főleg az északi területeken élőknek, hiszen itt mindössze 3-5 fokos lesz reggel a hőmérséklet. Máshol ennél enyhébb lehet a reggel, 6-10 fokra számíthatunk.

A délelőtti órákban gyorsan melegedésnek indul a levegő, hamisíthatatlan április végi időjárásban lesz részünk, igazi kirándulóidőre készülhetünk, 24-26 fok körüli maximumokkal. A többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők csak időlegesen zavarhatják meg.

Csapadékra nem kell számítanunk, azonban a déli, délkeleti szél sok helyütt megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon meg is erősödhet, ami valamelyest azért csökkenthet a hőérzetünkön.

A markáns melegedés leginkább melegfronti hatásokra érzékenyeknél okozhat fejfájást és vérnyomásváltozást, az elmúlt hetek alacsony pollenterhelése pedig ismét emelkedni kezd, a szárazabb, melegebb napok kellemetlen tüneteket hozhatnak az allergiások számára.

A folytatás hasonlóan napos időt ígér, némileg erősödő felmelegedéssel – egyelőre azonban az április elején tapasztalt szokatlanul meleg, 30 fokos csúcsot még nem éri el a hőmérséklet. Csapadék továbbra sem várható, mint ahogy a hajnali talajmenti fagyokat is elfelejthetjük – remélhetőleg utóbbi egy darabig nem is tér vissza.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás