promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész országra kiadták a meteorológusok, mind a 19 vármegyében él a riasztás
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok az egész országra riasztást jelentettek be.

Egymást követik a meteorológiai riasztások az időjárási események miatt, szombatra és vasárnapra is be van jelölve citromsárgával néhány vármegye, de kedden olyasmi fog történni, ami miatt az egész országra ki kellett terjeszteni a riasztást.

Ami most biztos, hogy szombat délután, este az ország nyugati felén és a déli határ közelében egy-egy helyi zivatar kialakulhat. Vasárnap délutántól elsősorban a Dunától keletre fordulhatnak elő elszórtan zivatarok, de néhány zivatar az északnyugati határ közelében is lehet. A zivatarokat átmeneti viharos (~60-70 km/h) széllökés és kisméretű jég kísérheti.

(Fotó: OMSZ)

Aztán a hétfő egyelőre eseménymentesnek tűnik, de kedden ismét megnő a zivatartevékenység esélye, de elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat azon a napon. Ez a riasztás mind a 19 vármegyét érinti már.

(Fotó: OMSZ)

Hogy milyen időjárásra számíthatunk a hét utolsó napján, és mi lesz a jövő hét elején, azt az OMSZ alábbi időjárás-jelentéséből tudhatjátok meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás