promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ferenc pápának nem akármilyen óra ketyeg a csuklóján, ezt viselte Budapesten is a Szentatya
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, mennyibe került Ferenc pápa órája, amit Budapesten is viselt.

Ferenc pápa három napig tartózkodott Magyarországon. Budapesti látogatása során számos helyre ellátogatott, sokakkal találkozott, majd vasárnap délelőtt egy misét is tartott a Kossuth téren. A katolikus egyházfő arra kérte a híveket a szentbeszédében, hogy olyan kapukká váljanak, amiket nem csapnak be senki előtt sem, és amiken át bárki beléphet.

„Nyissuk ki a kapunkat, próbáljunk mi is szavakkal, gesztusokkal, hétköznapi tettekkel olyanok lenni, mint Jézus”

- fogalmazott Ferenc pápa, aki magyar nyelven zárta a misét azzal, hogy "Isten, álld meg a magyart!".


A Szentatyáról mindenki tudja, hogy nem kedveli a luxust, és nem is hord semmilyen drága ékszert. Viselete mindig is az egyszerűséget tükrözte, és ez a budapesti látogatásán sem volt másképp. Ferenc pápának két karórája van, és nemrég kiderült, hogy melyik volt a csuklóján, mikor kis hazánkban tartózkodott.

A pápa egy Swatch Twice Again típust hordott a kezén, ami valamivel nagyobb, mint a Once Again modell - előbbi 41 milliméteres, utóbbi pedig 34. Az egyszerű gumi-műanyag karóra egy teljesen hétköznapi "ékszer", aminek dátumos számlapja van, de vízállósága nincsen. Ennek a típusnak az ára bárki számára megfizethető,

hiszen 25 ezer forintba kerül.

A pápa másik karórája egy még olcsóbb, 6000 forintos Casio MQ24-7B2-es. Azt, hogy a Szentatyának van egy ilyen órája is, maga a gyártó erősítette meg.

(Fotó: Wind Vintage)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás