promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bezártak egy házaspárt a gízai nagy piramisba, a sírkamra falai zúgni kezdtek a titokzatos énekektől
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A furcsa jelenségre nem találtak magyarázatot, örökre a piramis rejtélye marad.

Gyakran hallhatunk a fáraók átkáról, melyek általában a piramisokhoz kapcsolódnak, és sok esetben azért találták ki azokat, hogy elrettentsék a bűnözőket a sírrablástól. Voltak azonban olyan mendemondák is, melyek már jóval a rablók előtt szárnyra keltek.

A piramisok építése körül rengeteg a rejtély, építőik sok esetben szörnyű körülmények között dolgoztak. A szolgák a legtöbbször semmiféle megbecsülést nem kaptak, zúgolódni azonban nem mertek, mivel féltek a fáraó bosszújától. Kheopsz átka állítólag épp az elégedetlenkedő építőket sújtotta, akik közül rengetegen meghaltak, ám egyiptológusok inkább itt is a mostoha körülményekkel kötötték össze a haláleseteket.

Kétségtelen azonban, hogy a piramisok titkai közül így is sok olyan van, melyekre még a szakértők sem feltétlenül tudnak magyarázattal szolgálni. Épp egy ilyen jelent meg egy fórumon is, melyen az egyik hozzászóló saját tapasztalatát osztotta meg.

Mint írta, körülbelül 20 évvel ezelőtt járt feleségével a gízai nagy piramisban, ahol meglátogatták a fáraó sírkamráját is. Kheopsz üres szarkofágja még mindig ott állt, és nagyjából 20 látogató a falak körül egy halk imát mormolt, majd sorban a szarkofághoz sétáltak, kezüket beletették és fejet hajtottak. Ezt követően távoztak a teremből, majd három egyiptomi gyakorlatilag az ottmaradtakra zárta az ajtót.

„Bezártak minket a piramisba, és több mint egy órán keresztül teljesen magunk voltunk. Énekekekkel ütöttük el az időt, és eltaláltunk egy olyan hangot, amitől az egész terem hirtelen zúgni kezdett. Később lementünk a fáraó feleségének sírkamrájába, ahol szintén énekelni kezdtünk, és egy ennél valamivel magasabb hang hasonló hatást keltett”

– írta.

„Nagyon furcsa volt, de a feleségem és én még mindig egészségesek vagyunk, a hetvenes, illetve nyolcvanas éveink elején járunk” – fogalmazott, hozzátéve, hogy nem minden rejtélyes eset jelenti azt, hogy átok ül a helyen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás