promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lázár János elmondta az igazat K. Endre kegyelmi ügyéről: szerinte ebben hibázott Novák Katalin és Varga Judit
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lázár János nem akar tovább hallgatni, kiteregette a Parlament szennyesét.

Lázár János, az építési és közlekedési miniszter, a Jelennek adott interjújában kijelentette, hogy sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem a kormány nem volt tisztában Novák Katalin köztársasági elnök által K. Endrének adott kegyelemről, mielőtt a botrány napvilágot látott volna.

Az interjúban Lázár több fontos témára is kitért. Elsőként hangsúlyozta, hogy az említett kegyelmi döntésről sem Orbán Viktor, sem a kormány nem volt informálva. Sőt, még az is kiderült, hogy Novák Katalin sem magyarázta meg azóta sem, miért hozta meg ezt a döntést. Lázár szerint Novák Katalin inkább saját politikai érdekeit követte, és álláspontja szerint a politikai pályájának túl korai szakaszában vállalta az államfői pozíciót.

Az interjú továbbá érintette Varga Judit miniszter tevékenységét is, akit Lázár "jó nagy butasággal" vádolt meg a kegyelmi döntés aláírása miatt. Szerinte Vargának előzetesen konzultálnia kellett volna Orbán Viktorral. Emellett a nyilvánosságra került hangfelvételen elhangzott kijelentései alapján úgy véli, hogy Varga Judit nem volt megfelelő személy az igazságügyi miniszteri pozíció betöltésére.

Lázár János a politikai színtérről is beszélt, kritikával illetve véleményezte Magyar Pétert és Rogán Antalt is. Magyar Péterről úgy vélekedett, hogy bár korábbi tevékenységei alapján szakmailag nem tud rosszat mondani, politikai szerepvállalását kritikusan látja, és kétségbe vonja vezetői képességeit. Rogán Antalról elmondta, hogy ha bebizonyosodna, hogy bűncselekménybe keveredett, akkor távoznia kellene a posztjáról.

Az interjú során Lázár János kifejtette véleményét Orbán Viktor miniszterelnökről is, akit hibáival együtt is a legalkalmasabbnak tart jelenleg a kormány élére. Ezen kívül önmagával kapcsolatban is állást foglalt, kijelentve, hogy 2026-ban nem indul az országgyűlési választásokon, sőt, akár a politikai életből is távozhat.

Az interjúban felmerült továbbá Lázár János és Magyar Péter viszonya is, amely korábban is téma volt a politikai színtéren. Puzsér Róbert Tisza Párt alelnöke az előző hétvégén ezzel kapcsolatban beszélt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás