promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Esztergályos Cecília solymári birtoka furcsább bármelyik magyar otthonnál, egyik durván különc jellemzője bármelyik építészeti magazinba bejuttathatná
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Família Kft. színésznője kifordult önmagából de ezzel is híressé vált, új hobbijához igazították a házat, a kertjükben is van valami ami amerikai filmbe illő.​

Ha Esztergályos Cecíliáról beszélünk, egyáltalán nem túlzó az a jellemzés, hogy legenda - a művésznő még életében elérte ezt a titulust, a Halhatatlanok Társulatának tagjának lenni ugyanis nagyjából a legnagyobb elismerés, amivel egy színművészt meg lehet tisztelni.

Esztergályos Cecília nem éppen ma kezdte a szakmát: jelenleg 81 éves, születésekor még javában tombolt a kontinensen a második világháború. Páratlan karriert tudhat magáénak a Jászai Mari- és Kossuth-díjjal egyaránt kitüntetett művésznő, akinek esze ágában sincs lassítani, fantasztikus solymári birtokán bármikor képes hódolni legújabb hobbijának, ami a keramikuskodás.

A művésznő nem bízta a véletlenre a párválasztást, nem kevesebb, mint hatszor házasodott - igaz, utoljára 39 éve, azóta él együtt férjével, Fonyódi Péterrel, akivel közösen vásárolták solymári házukat.

A háznak a tervezője sem akárki, az építészet világában igen jelentőset és sajátosat alkotó Makovecz Imre kezének a munkája - a tervek kifejezetten a házaspár számára készültek, a telek bemutatása után mindössze három nappal, az építkezés pedig hét hónapig tartott.

A ház, ami 15 éve áll a tulajdonukban, a nagyváros zajától távol, tényleg az erdő közepén fekszik: a házaspár elmondása szerint mindennapos vendégek náluk az erdők különféle állatai, és mindenhol sűrű, buja növényzetbe botlunk - az erdő organikus része a háznak. Maga a ház szintén tisztelet parancsoló, nagy belső terekkel és gyönyörű bútorokkal operál, igazán méltó a művész párhoz, akinek úgy tűnik, a lakberendezési ízlésük is egészen kiváló.

Esztergályos Cecília és férje már több interjút is adott az otthonukkal kapcsolatban, egy alkalommal pedig bentre is beengedték a kamerákat, ezeket a felvételeket IDE kattintva lehet megtekinteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás