promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriásrákok faltak fel egy nőt az óceán közepén? A tudósok képet is mutattak az állatról
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ő volt a repülés egyik úttörője, a mai napig nem tudjuk, hogy mi történt pontosan vele.

A repülés az emberiség egyik hatalmas találmánya, a 20. század első felében pedig számos úttörője volt a közlekedés ezen forradalmának. Sokan vállalkoztak arra, hogy merészet álmodva egyedül vagy többedmagukkal végrehajtanak egy-egy nagy utazást. Ezen úttörő kalandorok sorában volt Amelia Earhart is, aki az első nő volt, aki egyedül átrepült az Atlanti-óceán felett.

1932-ben hajtotta végre a történelmi küldetést.

Ám Amelia Earhart életének vége örök rejtély maradt, hiszen miután a Föld megkerülésére vállalkozott, soha nem tért onnan haza. Az út soha nem ért véget, mive Amelia eltűnt, csupán egy utolsó hangüzenet maradt fent, a lezuhant repülőgépének a roncsait sem találták meg. Az Amerikai Haditengerészet nagyon sokáig kereste, 4 millió dollárt emésztett fel a kutatás, amely végül úgy maradt abba, hogy nem találtak semmi nyomot a szakértők.

Ám nem ért véget a kutatás.

Még 2024-ben is folytatták azt, csak már nem a Haditengerészet.

Elképesztően sok teória jelent meg, hogy mi történhetett vele, a japán fogságtól kezdve egészen odáig, hogy pálmatolvajok (kókuszrákok) ették meg, amelyekről köztudott, hogy mindenevők. És nem mellesleg a Föld legnagyobb rákjai is. Nikumaroro szigeten ugyanis nagyobb csontokat találtak elszórtan, és a közelben veszett nyoma Earhart gépének is.

Nikumaroro pedig arról is híres, hogy rengeteg kókuszrák él a szigeten. A rák arról ismert, hogy többek között sirályokra vadászik, és képes elroppantani egy egész kókuszdiót is. A rákok ráadásul az éj leple alatt rajokban vadásznak.

Az elméletet a szakértők és tudósok annyira komolyan vették, és elképzelhetőnek tartották, hogy kísérletezni kezdtek, hová viszik a rákok a zsákmányukat, miután levadászták. Ezekről bebizonyosodott, hogy az üregeikbe. Később keresőkutyákkal is visszatértek a helyszínre a tudósok, és állítólag a kutyák szagot is fogtak, végül azonban nem sikerült perdöntő bizonyítékot találni arra, hogy mi lehetett a sorsa a repülés egyik úttörőjének.

Amelia Earhart után tovább nyomoznak a Csendes-óceánon.

Hogy is néz ki a kókuszrák?

(via IFL Science)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás