promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hűtlenség miatt elítéltek egy kakast a bíróságon, életével kellett fizetnie a kakaskodásért
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Furcsa perek a történelemből: Állatok a vádpadon

A középkor furcsa jogrendszere nem csak embereket, de állatokat is perbe vonhatott. Bár ma hihetetlennek tűnik, de a múltban számos olyan eset történt, amikor kutyák, macskák, sőt még disznók is a vádpadra kerültek. Ezek a perek gyakran abszurdak és kegyetlenek voltak, de betekintést engednek a korabeli gondolkodásmódba és hiedelmekbe.

Az egyik leghírhedtebb eset 1386-ban Franciaországban történt, amikor egy disznót vádoltak meg egy csecsemő megölésével. A vád szerint a disznó betört egy házba, és megharapta a kisgyermeket, aki belehalt a sérüléseibe. A per során tanúkat hallgattak ki, akik állítólag látták a disznót a bűncselekményt elkövetni. A disznót bűnösnek találták, és elítélték halálra. A kivégzés módja nem ismert, de valószínűleg felakasztották vagy lefejezték.

Egy másik furcsa per 1474-ben Angliában zajlott, ahol egy kakast vádoltak meg házasságtöréssel. A vád szerint a kakas egy tyúkkal folytatott tiltott szerelmi kapcsolatot, ami sértette a házassági köteléket. A kakast bűnösnek találták, és elítélték máglyahalálra. A kivégzésen a kakast egy kosárba tették, majd máglyára dobták és elégették.

Ezek a perek csak két példa a középkor furcsa jogrendszerére. Bár ma már barbárnak és értelmetlennek tűnnek, de ezek az esetek betekintést engednek a korabeli gondolkodásmódba és hiedelmekbe. A középkori emberek mélyen hittek a babonákban és a varázslatban, és gyakran úgy gondolták, hogy az állatok is képesek bűncselekményt elkövetni.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a perek a múltéba tartoznak, és ma már senkit sem lehet állatként perbe vonni. A modern jogrendszer az emberi jogokra és a humanizmusra összpontosít, és elutasítja az olyan barbár gyakorlatokat, mint az állatok kivégzése és az állatkínzást is egyre szigorúbban büntetik nagyon helyesen a jogrendszerek.

Forrás: wikipedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás