promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
James Cameron csinált egy sci-fi sorozatot, de 9/11 miatt törölték
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Április 28-án ünnepli születésnapját a már 39 éves Jessica Alba, aki dolgozott együtt Quentin Tarantino-val és Antal Nimróddal, tagja volt a Fantasztikus Négyesnek, és Golden Globe-jelölést is kapott egy sorozatszerepért, amit végül többek között a 9/11-es terrortámadás miatt töröltek.

A Terminátor-filmek és a Titanic Oscar-díjas rendezője, James Cameron műhelyéből 2000-ben egy szintén világsikert aratott, krimi és sci-fi elemeket is felvonultató akciósorozat került ki. Ez volt a Sötét angyal, amelynek főszereplője egy törékeny külsejű, szinte még kislányos, de nem mindennapi képességekkel megáldott, génmanipulált szuperkatona, Max (Jessica Alba), aki a közeljövő sötét világában a saját múltját akarja kibogozni, miközben bujkálnia kell üldözői elől, akik életre-halálra vadásznak rá.

A történet 2009-ben játszódik, amikor néhány terrorista egy atombombát robbant Amerika felett, és ennek következtében minden számítógép memóriája elszáll, hazavágva ezzel a gazdaságot.

A Sötét angyal nem is igazán az alaptörténete miatt, sokkal inkább a fantasztikus történetvezetése, a jól kidolgozott karakterek, és a színészi gárda miatt emlékezetes és időtálló. Jessica Alba mellett olyan sztárok játszanak bene, mint Michael Weatherly (NCIS), Jensen Ackles (Supernatural), és John Savage (Hair).

Bár elsősorban egy sci-fi sorozatról beszélünk, több műfaj is keveredik benne; megtalálható benne a dráma, az akció, a thriller, a romantikus és a humoros műfajelemek, de ettől egyáltalán nem lesz komolytalan, vagy katyvaszos a történet. Míg a romantikus jelenetek a dráma helyzetek fokozására, addig az apróbb poénokat egy-egy feszült szituáció oldására használja.

A Sötét angyal egy nagyon jól összerakott és fantasztikusan megírt sorozat, amely mindössze két évadot élt meg. 2002-ben a FOX levette a műsorról: egyrészt azért, mert a forgatási költségek túl magasak voltak a nézettséghez képest, másrészt a 9/11-es terrortámadás után azt gondolták, hogy nincs igény egy poszt-apokaliptikus szériára. Bár ez a nézettségi számokon nem látszódott, a sorozatnak óriási rajongótábora volt, akik a mai napig reménykednek abban, hogy valamikor folytatódhat a történet.

2006-ban a FOX csinált egy szavazást, amiben kikérték az emberek véleményét, hogy melyik törölt sorozatukat indítsák újra. Mondani sem kell, hogy toronymagasan győzött a Sötét angyal, de azóta sem készült el a várva várt 3. évad. Azonban így is van egy lezárt, kerek története, amit bármikor újra lehet nézni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás