promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meddig süllyed még az X-faktor? A bazári majmokként viselkedő mentorok minden idiótát továbbengednek
Borítókép:  Sajtóklub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pusztító és nézhetetlen lett az X-faktor jubileumi évada, amiben a mentorok túltolják az ökörködést, és mindenkit továbbjuttatnak, aki hajlandó hülyét csinálni magából a színpadon.

2010-ben kezdte meg hódító útját Magyarországon az X-faktor, melynek első évadát Vastag Csaba nyerte meg. Az RTL Klub tehetségkutatójának hajnalán még volt egy nívó, amit a szakmailag elismert zsűri képviselt Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Malek Miklós, és Geszti Péter személyében. Bár ott is volt bőven poénkodás és majomkodás a válogatók során, az X-faktor selejtezőjétől valahogy el is várta a néző, hogy szórakoztassa őket, és engedje, hogy jókat derüljenek azokon a tehetségtelen bohócokon, akik vidám vagy éppen botrányos pillanatokat okoztak.

Az évek során ez a minőségi szint alig esett vissza, de mikor Puskás Peti és Gsápár Laci helyet foglaltak a mentori székeikben, elindult egy komoly zuhanás az X-faktor életében, ami azóta sem állt vissza a normális helyzetbe. Bár a 2019-es évadban sikerült egy tökéletes balance-ot kialakítani a mentorok között azzal, hogy behozták Dallos Bogit, aki egy kedves, üde színfoltot vitt a zsűribe, és aki ByeAlex mellett kicsit visszarántotta a szakmai brigádot a komolyanvehető szintre, de ez nem tartott sokáig.

Most, a 10. évadban ez megint elfordult az abnormalitásól, hiszen bejött a műsorba a folyton csipogó Csobot Adél, aki egyelőre nem győzött meg minket arról, hogy tényleg képes lenne-e felnőni a mentori feladatokhoz. Egyedül ByeAlex tudta megőrizni a józan eszét, aki ugyan néha belemegy a játékba, mégsem felejti el, hogy miért kapja a fizetését. Bár még csak a válogatónál járunk, ami ugyebár az X-faktor poénos, a végletekig szórakoztató nyitánya a produkciónak, de a hülyeségnek is van egy határa, és a mentorok is jó lenne, ha belátnák végre, hogy amellett, hogy az RTL Klub bazári majmai, mégis csak egy szakmai brigád, akik arról kell, hogy döntést hozzanak, hogy egy énekes tehetséges-e vagy sem.

Ehhez képest végeláthatatlan ökörködést látunk tőlük, kínosabbnál kínosabb beszólásokkal porig alázzák a jelentkezőket (persze vannak, akik abszolút meg is érdemlik - a szerk.), rendre ellopják a showt az énekesek elől azzal, hogy rongybabaként vergődnek a színpadon, vagy egyéb szánalmas módokon produkálják magukat, és mindennek a tetejében olyan versenyzőket juttatnak tovább, akik meg sem érdemelnék, hogy a Táborba kerüljenek a valóban tehetséges emberek közé.

A legutóbbi válogató adásban a mentorok folyamatosan felkarolták azokat a földi idiótákat, akik egyetlen hangot sem találtak el, de három vagy négy igennel mégis mehettek tovább a Táborba, hogy ott is legyen, akin szórakozni lehet.

Hogy meddig süllyed még az X-faktor jubileumi évada, azt megjósolni lehetetlen. Alább összegyűjtöttünk néhány részletet az előző adásból, ami elsőre talán vicces lehet, de aztán kínosság és felháborítóvá válik.

Puskás Peti most sem tudta megállni, hogy ne kerüljön megint a figyelem középpontjába. Szándékosan széttrollkodta az egyik versenyző produkcióját, akit aztán a mentorok lazán továbbjuttattak.

Egy másik produkció közben már Gáspár Laci is belement a hülyeségbe, és cirkuszi bohócokként produkálták magukat Petivel.

A két bohóc később sem bírt ám magával: a műsornak ezen a pontján vált teljesen komolyan vehetetlenné az X-faktor.

A mentorok Bosszúállókként fogadták a visszatérő versenyzőket, akik nem adták fel, hogy sikeres énekesek legyenek. A kemény kritikákat most is megkapták, és a mikrofondobálás idén sem maradt el.

Hörcher László számtalan alkalommal tért már vissza az X-faktorba, hogy összetörjön néhány gitárt, és polgárpukkasszon. Most is egy pusztító produkcióval lépett fel, ami aztán négy igent eredményezett. De miért?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás