promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rúzsos szájú Johnny Depp kicicomázott Richard Gere-ként brillírozik a Micsoda nő kosztümös, francia változatában
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Johnny Depp fantasztikusat alakít a Jeanne du Barry című filmben, ráfért már egy ilyen szerep.

Johnny Depp már soha nem tér vissza Jack Sparrow szerepében A Karib-tenger kalózai franchise-ban; ebbe Jerry Bruckheimer producernek és a Disney-nek is bele kellett0 törődnie, ugyanis azok után, hogy Amber Heard feleségverős rágalmazásai miatt a stúdió igazságtalanul elfordult tőle, a színész kijelentette, hogy nem hajlandó a jövőben együtt dolgozni velük.

Ez viszont megnyitotta a kapukat a kis stúdióknak és az európai filmeseknek, a Hollywoodban feketelistára került Johnny Depp egy francia kosztümös, Netflixes együttműködésben készült filmben vállalt először szerepet a rágalmazási botrány kirobbanása után, amiben XV. "Hőnszeretett" Lajos királyt alakítja.

Jeanne du Barry, a király egyik kedvenc szeretőjének történetét számos alkalommal dolgozták már fel különböző produkciókban - legutóbb a 2006-os Marie Antoinette-ben láthattuk -, de Luc Besson korábbi felesége mondhatni szerelemprojektként tekintett a saját verziójára, és bár az évek során rengeteg akadályba ütközött, mindenáron el akarta készíteni a filmet.

Maiwenn számára az utolsó nehézséget a casting okozta, egyszerűen nem talált olyan színésznőt, aki megfelelő lett volna a kurtizán megformálására, így végül inkább magára osztotta a címszerepet, de talán ez volt a lehető legjobb döntése amellett, hogy XV. Lajos eljátszására Johnny Depp-et kérte fel.

(Fotó: Profimedia)

Maiwenn nem túlzott, mikor azt mondta, szabadon fogja kezelni Jeanne du Barry történetét. A rendező nem akart olyan "popos, rockos" filmet csinálni, mint Sofia Coppola, sokkal inkább egy szubjektív alkotásban akarta elmesélni az egyik leghíresebb francia kurtizán történetét - bár tudta, hogy ezzel saját maga alatt vágja a fát, hiszen jól tudjuk, mennyire szét tudják cincálni a filmeseket, ha egy történelmi filmben nem csupán a történelmi tényeket mutatják be (és ez nem csak Magyarországon van így, a franciák mondhatni még nálunk is kritikusabbak e tekintetben).

Maiwenn egy kosztümös mesében akart bemutatni egy csodálatos lúzer nőt, aki a vesztébe rohan; mondhatjuk, hogy az egész film egy történelmi korban elhelyezett romantikus-vígjáték, egy egyedi és különös feldolgozása a Micsoda nő!-nek, mert ha megnézzük a sztori felépülését, vagy a karakterek jellemét, konkrét jelenetek jelenhetnek meg lelki szemeink előtt Julia Roberts és Richard Gere klasszikusából.

Bár úgy hírlik, Johnny Depp és Maiwenn kapcsolata a forgatás végére teljesen megromlott a sok vita miatt, ez a filmen egyáltalán nem látszik. Tökéletes kémia van a két főszereplő között, szinte egymás játszótársaiként egészítik ki egymást, olyan összhang figyelhető meg náluk, ami már önmagában is szerethetővé teszi a Jeanne du Barry-t, de ezt még megkoronázzák a pazar felvételek a csodás Versailles-ban, és a fényűző jelmezek.

(Fotó: Profimedia)

Nyilván történelmileg ez az alkotás sem pontos: elég csak megemlíteni, hogy du Barry huszonéves volt, mikor a király kegyeibe férkőzött, míg Maiwenn nemsokára az 50-et tölti be, ráadásul XV. Lajos nemcsak kora, de személyisége miatt sem volt egy romantikus, szenvedélyes típus, nem beszélve a bohókás játékosságáról; a rendező viszont nem akart zsákbamacskát árulni, már jó előre kikötötte, hogy a film oly módon akarja bemutatni a kurtizán és a király kapcsolatát, ami miatt sokan támadni fogják őt. Viszont ez a történelmi hűség nem is hiányzik az embernek, mert annyira magával ragadja a látvány és az egész filmnek a hangulata, hogy mi magunk is úgy érezhetjük, mintha ott állnánk a Versailles-i kastély tükörtermében Johnny Depp és az idén 90 éves Pierre Richard mellett, akit kifejezetten jó volt ebben a huncutmosolyos, szerethető szerepben látni.

A Jeanne du Barry - A szerető a Netflix-szel együttműködésben készült el, és tavaly ősszel mutatták be a magyar mozikban; arról egyelőre nincs információ, hogy magára a Netflix-re mikor kerülhet fel, de más oldalakon, illetve a Cinego-n már elérhető.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás