promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat jön az időjárásban, már csak néhány óra és megérkezik - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Az elmúlt napok esős, borult időjárása után most nagyon úgy tűnik, hogy egy időre fellélegezhetünk, visszatér ugyanis az igazi tavasz és nemsokára akár 25 fokot is mérhetünk majd, végre érkezik tehát a fordulat, de most nézzük is részletesen mi várható!

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Késő délután délnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, északnyugaton időnként viharossá fokozódik, ugyanakkor északkeleten általában mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. Késő estére 4 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ehhez képest szerdán már változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délutántól, de várhatóan inkább estétől a Nyugat-Dunántúlon már lehet eső, zápor. A délkeleti szél többfelé erős lesz. Kora délután viszont már 15 és 22 fok várható, tehát igen meleg lesz.

Csütörtök éjszaka és reggel azonban a Dunától keletre még erősen felhős vagy borult lesz az ég. A frontális felhőzet távozása után erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű többórás napsütéssel. Éjjel és reggel még keleten többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Átmeneti szünet után a déli óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, esetleg egy-egy zivatar is lehet. A délnyugati szél napközben megerősödik. A hajnali 5, 12 fokról délutánra  azonban 13 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Nagypénteken pedig még enné is melegebb lesz és majd 25 fokig emelkedik majd a hőmérséklet. Aznap éjjel még több lesz felettünk a felhő, és elszórtan eső, zápor is lehet. Napközben ugyanakkor már jobbára napos, száraz idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum 3 és 12, a maximum-hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Ha ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videóját is alább!

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás